Tuesday, May 10, 2016

Unexpected Plan

Assalamualaikum! 

Lama tak upadate blog. Rindu sesangat nak menulis. Sekarang ni excited nak cerita yang aku pegi food hunting. Bab makan haruslah laju. Aku tak taw kenapa aku kuat makan tapi bising bila berat naik =') Kenapa unexpected plan? sebab kalau rasa nak makan, pi ja. Tu yang unexpected. Hahaha. Antara tempat makan favourite aku kat Melaka ni ialah BIG BOWL ICE. Aku suka sangat-sangat. Mungkin sebab aku memang penggemar buah dan ice. Jadi gabungan tu sangat mantap untuk tekak dan perut aku.

Kalau datang Bandar Melaka singgah la amik aku pastu kita pi la makan kat Big Bowl Ice sama-sama. Sweet kan? Lagi sweet kalau hampa belanja aku makan. Muahahaha. Aku memang addicted teruk la. Banyak lagi perisa yang aku belum try. Sambil taip ni pon terliur. Nah location untuk ke Big Bowl Ice yang paling dekat dengan aku. Ingat aww, before pi singgah amik aku =P

11, Jalan Kota Laksamana 1/2, Taman Kota Laksamana, 75200 Malacca, Malaysia

First time datang order ni. Masa tu tak pro lagi. Men order ja. Kalau yang bowl macam ni, ice dia cam kasar sikit. Pape pon tetap sedap and ada buah mangga kegemaran^^



Pastu dah taw jenis, asyik order yang macam ni. Ice dia halus-halus je. Namanya milk snow ice + passion fruit + tak ingat. Cia cia cia. Actually aku nak tunjuk yang lain tapi favourite aku jugak sebab ada kelapa, aku cari gambar tu tak jumpa. Yang tu memang umpphhh. Asal nak buat jaat ja tak jumpa pulak. Wkwkwkwk





Sekarang ni, aku nak bawak hampa semua ke PAK PUTRA TANDOORI & NAAN RESTAURANT. Haaa. Aku order naan cheese yang biasa ja. Tu pun dah sedap. Makan dengan ayam tandoori. Disebabkan perut full dengan Big Bowl Ice, jadi aku share dengan kawan-kawan. Tak lupa untuk tapau triple naan cheese. Yang triple tu perghhhh. Hahahaha. Enak banget. Siyess. Ni alamat untuk ke sana. Dekat-dekat ja. Rugi Kalau hampa tak pi dedua.

58, Jalan Kota Laksamana 2/3 & Jalan Kota Laksamana 2/4, Taman Kota Laksamana, 75200 Melaka, Malaysia


Kalau ada yang mengidam tu aku mintak maaf. Hahaha. Aku pun ngidam gak ni walaupun dah pi tak sampai dua minggu yang lalu. Anyway aku mintak maaf taw lama gila tak update. Thanks for always visiting me. Nanti nak update pasai makanan lagi. Hahaha. Bye warga blogger =D

28 comments

May 10, 2016 at 11:06 AM

hamboiii sedap nya tengok ice bowl ni..!
meriah sangat dik oi.. kalau hakak makan 3 mangkuk trus confirm esk penimbang rosak. =P Dlm perancangan nak jalan melaka ni.. hihihi

May 10, 2016 at 11:27 AM

Ya Allah....juling mata akak tengok...asyik telan air liur je ni...

May 10, 2016 at 1:41 PM

waahh.. sedapnyaa semua hidangan . memang terliuqq dibuatnya :D

May 10, 2016 at 1:55 PM

@♥ aiNa yaZiD ♥ Siryes sdp. Datang big bowl tu. dekat sangat dengan bandar melaka. Musim panas2 ni memang best kalau dpt mkn nih. tak tipu. hihihihihi. penimbang tak rosak punya. muahahaha.

May 10, 2016 at 1:56 PM

@PeRdU cINta hehehehek. jaat kan saya saja letak banyak2 >.< org yang letak pon terliur. hahaha

May 10, 2016 at 1:57 PM

@nadhie wueen datang sini amik saya kita g sama2. hehehe

May 10, 2016 at 2:04 PM

Assalamualaikum,

Wahhhh rasa nk jilat skrin hp.. Nape menarik sangat.. Saya suka sangat fruits camtu.. Boleh cuba bila pi Melaka..

May 10, 2016 at 6:41 PM

@Vanilla Maple ahaha. boleh2 jom :p

May 10, 2016 at 8:20 PM

@nadhie wueen okay saya tnggu. hahaha

May 10, 2016 at 8:25 PM

@LZ - The Blog Owner Waalaikumusalam. Hahaha. jgn la jilat skrin. Ada macam2 jenis buah. Menu dia pon banyak pilihan sampai tak taw nak pilih yg mana :D

May 11, 2016 at 8:46 PM

Nampak sedappp. Simpan dulu, nnti klu g melaka boleh singgah

May 12, 2016 at 10:10 AM

Sedap ngat aihhhh! =D Semua lokasi kat Melaka boleh dikatakan best best belake kn..Tempat makan toksah kate, terliur ngat ngat ngat aih! Haha..

May 13, 2016 at 8:23 PM

wow akak! kenapa tak ajak saya? hehehehe! sedap sangat makanan tu!

May 19, 2016 at 1:46 PM

@atheera dayana singgah amik sy dlu. muahahaha

May 19, 2016 at 1:47 PM

@Ain Cho'in hahaha. kannn. sy pon tak hbs explore lagi. hahahaha

May 19, 2016 at 1:47 PM

@Izzati Sarafina Hanis sedap2^^ meh la shame2. hihihi

May 19, 2016 at 4:45 PM

terliuqqq taw tengok gambar2 ni. sobs sonbs

May 21, 2016 at 2:56 PM

@Aisya 사구라 hihihihi. jgn ngs.

May 21, 2016 at 3:12 PM

oo berapa harga abc tu? haha..

sedap pulak menengoknye tu..

Blogwalking sini, jemput singgah baca artikle ini ye

Faktor Trafik Blog Turun site...

May 21, 2016 at 4:23 PM

cewaaahhh menu sihat neh...hidang mata pun dah best klu dpt masuk mulut alangkah lagi tambah2 bestnya kan....hikhik...so sedap!

May 29, 2016 at 1:19 PM

omg sedapnya tengok huhuhu terliur haha

May 30, 2016 at 3:08 PM

uishhhh sedap gilaaaaaaaa huhuhu

June 28, 2016 at 10:24 PM

@Ahmad Hasif harga dlm RM7 and above la. depend apa yg kita pilih, lg bnyk add on lg mahal. hihihi. tp still affordable la.

June 28, 2016 at 10:26 PM

@Husna Rahman hehehe. sekali try mesti nak lagi >.<

June 28, 2016 at 10:26 PM

@Nazihah@Jiha try la. hahaha

June 28, 2016 at 10:26 PM

@Aqilah Azmi sdp2 tapi tak gila lagi. huhuhu

July 13, 2016 at 1:40 PM

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

July 23, 2016 at 10:15 PM

Terliur HAHAHAH

Post a Comment