Tuesday, May 23, 2017

Cekelat

Assalamualaikum dear readers =)

Tetiba ja rasa nak makan cekelat sekarang ni. Tetiba rasa nak update pasai cekelat T____T I would like to present to you guys cekelat that I draw =')

Lukisan je uduh tp tuan comel =')

Semua ni ialah cekelat yang digembar gemburkan seperti tajuk entry di atas, comel bukan? Cepat cakap comel -____- (cam bodo) Orang utara panggil ni cekelat. Tak kesah la lolipop, kitkat, cadburry, nano, and the list goes on until someone make you realized that not all of these are cekelat ! wkwkwkwk

Pada suatu hari, Ally yang pishang berjalan jalan di dalam ofis sambil melawat Kacang di cubical beliau. Ally ternampak banyak cekelat di atas meja Kacang. Tanpa rasa malu dan segan (sila baca komik cumil seperti dibawah)


Dengan cofidentnya, Kacang kata tu bukan cekelat lalu mengguris hati Ally selama dua saat ! Ally terus menjawab walaupun sedikit terluka (tipu) 

Ally baru tersedar, rupa-rupanya, itu ialah gula-gula dan bukan cekelat. Kacang memberi sebiji gula-gula nano kepada Ally. Ally sangat gembira lantas kembali ke cubical beliau untuk sambung membuang masa =)

-------------------------------------

Kesimpulannya, Kacang salah faham dengan Ally sebab Ally menggunakan bahasa utara. Oh yaaa, Kacang orang Mersing, Johor. Sebenarnya, Ally rindu Kacang. Ally dah habis intern tapi Kacang lagi dua bulan. Goodluck Kacang ! Ally miss you =') And don't forget, all of them are still CEKELAT for me *degil* Sapa orang utara? Kita genggggg. Tinggalkan jejak, nanti saya follow you guys. Daaaaa~

Regards,
Vanilla Maple

Saturday, August 27, 2016

Zaman muda mudi bangang abadi

Assalamulaikum

Ada sesiapa yang selalu scroll twitter and perasan budak yang dapat 100% addmath untuk ujian selaras satu tu? Banyak la komen dari warga twitter contohnya, ‘bijaknya dia’, ‘wow, budak ni makan apa?’, ‘jangan riak’, ‘alah, soalan bocor’ and much morelah kan. Yang puji okay, boleh jadikan inspirasi kan? Yang dok tuduh kata tiru, soalan bocor apa ni semua dengki ka gurau? Kalau gurau pon mana lah kita tau tuan paper tu terasa ka kan.

Gambar mak yang comel sebagai sumber inspirasi dan kata-kata semangat :')


Aku nak cerita pengalaman masa sekolah dulu, before that bear in mind apa yang aku nak share ni bukan nak brag ka apa. Semua orang sedia maklum kan yang soalan addmath memang super duper payah dia tu. Dulu aku belajar kat MRSM, ujian selaras satu aku dapat 95% untuk addmath. Memang aku suka sangat addmath. Aku tak terer pon, maybe sebab aku stay up siapkan homework kadang tu sampai pukul dua pagi sebab takut dengan cikgu.

Ada la yang taw aku dapat result macam tu. Lepas tu semua orang ingat aku pandai. Padahal ramai je lagi yang dapat 100% kan. Ada satu masa tu aku ada masalah cinta lololol. Aku down gila aku tak study tak siapkan homework dan aku rasa aku teruk sangat. Aku tak boleh focus belajar. Aku yang dulu suka addmath, kemain menyampah lagi dengan addmath. Dulu aku bawak fon taw pegi MRSM termasuklah ke kelas -____- See how brave I am. Cikgu mengajar aku mengelamun, bila cikgu bagi latihan suruh buat, aku dok mesej bf(now ex) meroyan tak pon dengar lagu*aku bawak mp3 jugak*. HAHAHAHA. Bodoh sungguh la aku.

End up result aku teruk. Pointer semester dua jatuh gila. I didn’t get dean list. I felt really stupid. Takyah cakap aku penah fail fizik Zzzzz. Kalau mak tahu sumpah aku mati dah ni. LOL. Hidup pon diteruskan sampailah percubaan MARA yang senang sangat tu kan :’) Addmath ada banyak chapter kan, yang aku dapat tinggi dulu tu chapter senang + favourite aku. Bila nak trial aku tak dan cover dengan soalan trial yang luar biasa payah tu, aku FAIL lah! Memang rasa down gila aaah.

Pastu masa nak real SPM pulun ah study. Yang tak ley blah ada kawan suruh ajar, aku cakap kat dia ‘Aku bodoh addmath, dah pegi tanya orang lain lagi pon aku ada fail.’ Dia suh ajar jugak :’) Aku ajar la yang aku taw. Tak sampai hati pulak. Sebab tu aku tak suka bila orang taw result. Depa akan fikir ang pandai padahai tu ujian selaras satu ja. Dulu pointer jenis tampal. Memang ang tak ley sorok punya. Sekarang zaman uni, aku lebih suka rahsiakan result test, quiz and even pointer :)

Bila dapat result SPM kan, I got B+ untuk addmath. Bersyukur je lah. Sapa suruh dulu gatai becinta pastu tak ley nak control diri. Huuuu. Nyesal ada gak. Cuma nak cakap, tak selamanya kita kat atas. kenkadang kita kat bawah jugak. Apa apa pon bersyukur and rahsiakan result anda. Muahaha. Tapi zaman sekolah dulu cikgu suka tampai gak result LOL. 

P/s: Cerita hari ni terkenangkan zaman sekolah dulu ja, takdak niat nak riak ka apa sebab aku ngaku aku bodo ja dulu. Zzzzz. Siap kena panggil dengan cikgu sebab result turun mendadak tapi tak fail pon time tu :(  Tak cukup dengan tu, kaki aku dipijak dengan cikgu. Cikgu pakai heels hokay -___- Why cikgu whyyyy?

P/s/s: Mesti menyesal baca cerita yang tak bermakna ni. Hahaha. Just nak cakap, fokus belajar dan jangan fikir sangat soal cinta ni. This story sebagai peringatan untuk diri sendiri jugak supaya sentiasa berusaha untuk berjaya dan jangan biarkan hal yang remeh remeh rosakkan masa depan kita nanti. Time tu nak nyesal tak guna dah :'(

P/s/s/s: Tahniah adik yang viral tu. Awak memang brilliant. Keep it up :)

Thanks baca, jumpa lagi di lain entry :*