Apa ja yang sedap kat Sushi King?

Assalamualaikum semua

Few days ago gaji masuk, selalunya rutin bila gaji masuk mestilah kita reward diri sendiri dan ahli keluarga dengan 'fine dining'. Bhahahhaha nanti dah hujung hujung pepandai lah hidup kan >.< Yang penting jangan lupa saving dan bersedekah jugak. Ingat dalam rezeki kita, ada rezeki orang lain jugak.

Aku selalu perasan, the more we give, more we get back. Jujurnya, tak mengharap apa balasan. Tapi nanti tetiba kawan belanja makan, orang bagi laluan dijalan raya, dan juga urusan dipermudahkan. Tak kisah nilai yang kita beri, yang penting ikhlas !

It's true! (pic courtesy of google)

Teringat arwah mak, aku jarang share online pasal ni sebab aku masih sedih dan rindukan dia. Tapi ada satu benda yang aku nak share, dia sangat baik, pemurah dan sentiasa bersedekah =) Di kedai makan, masa bayar dia akan bayarkan randomly untuk pelanggan lain. Dia sangat baik, sebulan sebelum dia pergi, I have seen so many kindness that she had done. Always my love. I can't stop crying if reminiscing about her =') May Allah grant her the highest Jannah (al-Fatihah).

Okay back to the story, apa yang sedap di Sushi King? Kalau perasan, Sushi King sekarang ni macam tak menentu sangat menu dia, kadang pergi ada, kadang takda. Hahaha. Konfuse aku masalah stock ke apa. Just nak share menu yang sedap aku makan haritu, actually kawan aku yang introducekan.

Tadaaaa~

scallop cheese!

Memang sedap sangat scallop cheese ni, ada dua jenis tapi aku pilih yang ni. Gambar lain memang tak ambik sebab lapar sangat dah hahahahha. Macam haritu datang AEON Bukit Mertajam ni takda, dekat Sunway Carnival Mall tu ada pulak. Naik konfuse lah ! Macam nasib je kalau pergi dan ada, dapat lah makan. Hahahah. Semoga sentiasa bernasib baik =D

Thank you for reading this entry !

8 comments

  1. Lama tidak pergi Sushi King. Pergi memang makan sushi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pun makan sushi ja. La ni kita try order lain lain pulak hihihi

      Delete
  2. skrg kita suka nippon sushi heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak pernah try, boleh cuba nippon lah hehehe. VM hantu sushi >.<

      Delete
  3. Alaaa...kita x pandai la makan Sushi King...sape nak ajar bagi terjebak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah kalau dekat dah ajak bg terjebak. Hahahha. Husband VM pon dah pandai makan sushi, dulu tak suka hahahah

      Delete
  4. Tak pernah lagi cuba makanan di Sushi King. Btw saya dah follow VM😊.

    ReplyDelete

Thank you for reading this entry ♥ You can leave any comments or suggestions. But, please do not use harsh words :)